Beveland Wonen Goes

Woningcorporaties hebben een belangrijke rol in het verduurzaming van de woningvoorraad. Beveland Wonen geeft zelf graag het goede voorbeeld en zet voor haar nieuwe huisvesting hoog in op duurzaamheid, gezondheid en circulair bouwen. De fusiecorporatie wilde alle medewerkers van deze nieuwe organisatie samenbrengen in één gebouw en vond in het voormalige Rabobank kantoor te Goes een geschikte locatie. Rothuizen kreeg de opdracht een ruimtelijk en uitnodigend gebouw te ontwerpen waar medewerkers comfortabel kunnen werken en elkaar als vanzelfsprekend ontmoeten. Het nieuwe kantoor kenmerkt zich door openheid en transparantie. Collega’s weten elkaar gemakkelijk te vinden door de aangebrachte loop- en zichtlijnen.

Tussen de bestaande bouwdelen is een nieuwe entreehal toegevoegd. Door deze centrale hal loopt een nieuwe hoofdroute die de verschillende bouwdelen met elkaar verbindt en toegang geeft tot het dakterras. In de hal zijn naast de centrale balie ook verschillende overleg- en ontmoetingsplekken aanwezig. Door de toepassing van veel glas en de route langs de verschillende plekken in het gebouw komen medewerkers makkelijk met elkaar in contact. Afdelings-overschrijdend werken is eenvoudig mogelijk door de verschillende samenwerkingsplekken en het multifunctionele eet-werkcafé. Een hoogwaardig binnenklimaat, de toepassing van biobased materialen en het lichte interieur met de unieke fotoprints maken het kantoor een prettige en gezonde plek om te werken.

Specificaties

Plaats Goes
Opdrachtgever RWS Goes en R&B Wonen
Ontwerp 2019
Realisatie 2020
Bruto Vloeroppervlakte 2.615 m²
Functie kantoor
Team Jelmer Tuinhof, Arnold Bolders, Sven de Kam, Taco Tuinhof, Kevin van der Weijden

Beveland Wonen zet vanuit haar maatschappelijk rol hoog in op duurzaamheid. De lat voor de eigen huisvesting lag dan ook hoog: het gebouw is energiezuinig en door de circulaire aanpak is er maximaal ingezet op het behoud van waarde. Uit het oorspronkelijke Rabobank gebouw zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt waaronder kozijnen, deuren, plafonds, installaties en op maat gemaakte kasten. Het grootste deel van het meubilair is afkomstig uit een vorig kantoorpand van Beveland Wonen. Maar er is ook materiaal toegepast uit de eigen woningvoorraad. Voor de houten bekleding van de entreehal is 10 kilometer aan sloophout uit huurwoningen van Beveland Wonen gebruikt. Bezoekers worden ontvangen in een sfeervolle entree waarin de toepassing van hergebruikt lokaal materiaal direct zichtbaar is.