Nieuws

Bouw studentenhuisvesting Middelburg vandaag gestart! september 21, 2020

Vandaag, 21 september, wordt de start van de nieuwbouw voor studentenhuisvesting aan de Kanaalweg in Middelburg gevierd. Aan de Kanaalweg bouwt bouwbedrijf van Wijnen in opdracht van Woongoed Middelburg 119 appartementen van ca. 50 m2 geschikt voor 236 studenten.

De locatie aan de Kanaalweg is voor studenten ideaal. Naast het station, nabij het centrum, en dicht bij de campus.

De drie bouwdelen vormen samen een gevelwand van het station tot aan de Schroebrug. Doorzicht tussen de bouwdelen zorgt ervoor dat het stadscentrum en het kanaal ruimtelijk verbonden blijven met het zuidelijker gelegen stadsdeel. De contouren van de bouwdelen zijn zo vormgegeven dat zij aan de oostzijde met vier bouwlagen aansluiten bij de schaal van het station en aan de westzijde, met een hoogteaccent van 9 lagen, aansluiten bij de weidsheid van het kanaal en de schaal van de Schroeweg. De gemetselde gevelrasters in de kanaalgevel variƫren per bouwdeel en worden ingevuld met verschillende gevelelementen, waardoor een spannende compositie ontstaat.

Bijzonder aan het project zijn de ruim 1200m2 zonnepanelen aan de gevel aan de zuidzijde. De panelen komen als een dambordprofiel aan de galerijen van de gebouwen te hangen. De appartementen zijn gasloos en energiezuinig, de gebouwen hebben een EPC waarde van 0,17. Dat geeft, naast lage energielasten voor de studenten, een zeer lage milieubelasting.