Erfgoed

Rothuizen Erfgoed ziet zichzelf als specialist op het gebied van restaureren en transformeren van erfgoed. Wij stellen ons ten doel om op dit aspect leidend en innoverend in het werkveld te staan, vooral bij het zoeken naar duurzame oplossingen afgestemd op de cultuurhistorische waarden en het expliciet integreren van natuurwaarden.

Combinatie van restaureren, bouwhistorisch onderzoek en transformeren is uniek. Dit betekent dat wij Erkenningsregeling Restauratie Architect (ERA) gecertificeerd zijn op alle werkvelden: restauratievisie en ontwerp, bouwtechnisch advies monumenten, molenadvies en verduurzaming. Daarnaast werken we volgens de richtlijnen bouwhistorisch onderzoek en is één van onze restauratieadviseurs ook bouwhistoricus.

Rothuizen Erfgoed heeft een brede portefeuille. Zoals het restaureren en onderhouden van kerkgebouwen, woonhuizen, molens en boerderijen. Rothuizen heeft landelijke bekendheid op het gebied van natuursteen restauratie en het conserveren van ruïnes en de restauratie van civiele werken. Op al deze vakgebieden kunnen wij u bijstaan in het verkrijgen van subsidie of vergunningen en kunnen wij naast het maken van een instandhoudings- of onderhoudsplan ook het werk op de steiger begeleiden.

Rothuizen Erfgoed is lid van de Vereniging van Architecten Werkzaam in de Restauratie (VAWR) en ERA gecertificeerd.

               

 

Bekijk ook ons projectoverzicht