Herbestemming voor oude graansilo Graansilo, Middelburg

De silo, een karakteristiek gebouw uit 1963, is na een ingrijpende verbouw nu kantoorpand van Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen te Middelburg. De verbouwing van de silo is gebaseerd op de principes van Passief Bouwen: een extreem laag energiegebruik gekoppeld aan een hoge kwaliteit van leef- en werkklimaat. De silo is daarmee het eerste kantoor in Nederland met het certificaat ‘Passief Bouwen’, uitgereikt door de Stichting Passief Bouwen.

De voormalige graansilo huisvest sinds oktober 2012 ongeveer 25 medewerkers. Zij werken op de begane grond in de silo’s, nu atelier, dat is ingericht volgens het Nieuwe Werken, dat een optimale communicatie in een aangenaam en gezond werkklimaat mogelijk maakt. Daarnaast staat het kantoor voor behoud en verduurzaming van een uniek stuk industrieel erfgoed. Het industriële karakter van de silo is van binnen en van buiten behouden. De littekens van de sloop zijn in het zicht gebleven.

  • Genomineerd voor de Betonprijs 2013
  • Inspirerend en duurzaam kantoorgebouw
  • Bekroond met PassiefBouwen Award 2012
  • Een aangenaam en gezond werkklimaat

Specificaties

Plaats Middelburg
Opdrachtgever Rothuizen Architecten en Stedenbouwkundigen
Ontwerp 2011
Realisatie 2012
Bruto vloeroppervlakte 1.554m2 m²
Functie Kantoorpand
Team Ben Westenburger