Nieuws

De eerste paal is geslagen! October 5, 2020

Op het laatste onbebouwde perceel van Park Veldzigt wil De Zeeuwse Verzekeringen niet alleen een mooi, maar ook een passief, circulair en duurzaam kantoor realiseren. Afgelopen vrijdag werd onder het gezang van de Westkappelse Heiploeg de eerste paal geslagen. Rothuizen Architecten en Rothuizen BouwMeesterPro zijn verantwoordelijk voor het ontwerp én de uitvoering van dit project.

Het gebouw is ontworpen als een wit gestucte monoliet, die middels een overhang aan de zuidzijde, een setback aan de Schroeweg en grote luifels op de bovenste laag een groen en opvallend blok zal gaan vormen tussen de andere kantoren. De groene uitstraling wordt vervolgens versterkt door het gebruik van een centrale trap, die in vides met hout omhoog cirkelt naar de bovenste laag en op die manier het contact tussen de verschillende afdelingen versterkt. Op deze bovenste laag bevindt zich de bijeenkomstruimte met bar en een dakterras in de middagzon. De vide en haar groene uitstraling vallen extra op door de transparante voorgevel die meebeweegt met de routing door het gebouw langs de verschillende afdelingen. De luifels en overstekken voorkomen zoninstraling in de zomer, maar benutten de zoninstraling in de winter en tussenseizoenen. Samen met het gebruik van natuurlijke materialen en ademende werking volgens het concept van ‘Passief bouwen’ geeft dit het kantoor een zeer prettig binnenklimaat.