Duurzaamheid

Het Kennis- & Innovatienetwerk Circulair Bouwen Zeeland januari 31, 2023

Efficiënt omgaan met materialen en grondstoffen wordt steeds belangrijker. In 2019 is daarom het Kennis- & Innovatienetwerk Circulair Bouwen Zeeland opgericht door Rothuizen Architecten en Adviseurs, in samenwerking met Impuls Zeeland, HZ University of Applied Sciences en Marsaki. Eén van de grootste ontbrekende schakels op dit gebied is de schakel tussen kennis en actie. Dit is waar we binnen het K&I netwerk gezamenlijk mee bezig zijn; hier moeten we mee verder!

Het netwerk is in drie jaar uitgegroeid tot een orgaan voor kennisdeling, om van elkaar te leren, om waar mogelijk samen te innoveren en om een sterkere relatie tussen onderwijs, overheid en ondernemers te creëren. Zodat partijen niet los van elkaar het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.

Om het netwerk verder te professionaliseren, staan we nu voor de vervolgstap: de stap naar een zelfstandig Zeeuws netwerk met drie pijlers: kennisdelen, netwerken en projecten initiëren. We versterken het netwerk doordat leden zich verbinden aan de Stichting Circulair Bouwen Zeeland. Vanuit de stichting kunnen we met deze commitment activiteiten voor het behalen van de netwerkdoelstellingen verruimen.

Ook bijdragen aan een actieve circulaire bouwsector in Zeeland? Neem contact op met Nescio Midavaine via info@circulairbouweninzeeland.nl. Of lees de brochure / informatiebrief eens door.

Brochure
Informatiebrief