Rothuizen Architecten – Planoloog / Adviseur RO (24-40 uur)

Rothuizen Architecten is een vooraanstaand architectenbureau dat zich al 90 jaar bezighoudt met het organiseren, vormgeven en bouwen van de wereld om zich heen. De organisatie beweegt mee met een snel veranderende wereld en werkt met een groep gedreven professionals aan de beste oplossing voor elk vraagstuk.

Elke dag weer dagen de medewerkers zichzelf uit nieuwe ideeën in te brengen om ambities te realiseren. Circulair Bouwen is daarbij een belangrijk thema voor de organisatie. Rothuizen Architecten draagt met hele team een steentje bij aan een duurzame wereld. Gezamenlijk realiseren de adviseurs door heel Nederland inspirerende plekken en mooie gebouwen die op een juiste wijze verankerd zijn in de omgeving. De toegevoegde waarde aan een betere leefomgeving is door professionals uit het vak meermaals erkend door het winnen van diverse awards. Rothuizen Architecten maakt plannen haalbaar en is tot het einde betrokken bij het resultaat.

De organisatie bestaat uit circa 37 vakspecialisten. Als Planoloog/Adviseur RO binnen het team Ruimtelijke Ordening/Stedenbouw, is geen dag hetzelfde en werk je tijd- en plaats onafhankelijk. Dit kan op één van de twee unieke vestigingen in Breda en Middelburg of vanuit huis, voor de momenten dat het jou beter uitkomt.

FUNCTIE

 • Samen met je collega’s van het team werk je aan uiteenlopende ruimtelijke en duurzame projecten voor verschillende opdrachtgevers zoals: gemeenten, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en particulieren.
 • Met jouw kennis en ervaring van wet- en regelgeving, zorg je -samen met je collega’s- voor zorgvuldige en haalbare procedures.
 • Voor jouw dossiers ben je projectverantwoordelijk en treed je op als eerste aanspreekpunt voor je opdrachtgevers. Tevens pleeg je overleg met belanghebbenden en wettelijke partners.
 • Je geeft inhoudelijk vorm aan de ruimtelijke en duurzame vraagstukken en stelt onder meer bestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen op en zet specialistische onderzoeken uit bij onze samenwerkingspartners op het gebied van bijvoorbeeld ecologie en bodem.
 • Je bezoekt en onderhoudt contacten met -interne en externe- opdrachtgevers en werkt integraal aan multidisciplinaire, complexe projecten samen met je collega’s binnen de disciplines architectuur, bouwtechniek, erfgoed en BouwMeesterPro.
 • Verder draag je bij aan de ontwikkeling van (gebieds-)visies en de implementatie van de Omgevingswet.
 • Door jouw verbindende en adviserende kwaliteiten breng je -samen met je collega’s- de projecten verder in het ruimtelijke proces.
 • Verder kun je beleidsmatig en strategisch handelen en heb je een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

FUNCTIE EISEN

 • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van planologie.
 • Als Planoloog / Adviseur Ruimtelijke Ordening heb je 3 tot 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie bij een ruimtelijk adviesbureau, architectenbureau, gemeente of projectontwikkelaar.
 • Je hebt kennis en ervaring met het opstellen van onder meer bestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen en het begeleiden van ruimtelijke procedures.
 • Je hebt goede kennis van de Wro, Wabo en Omgevingswet.
 • Als adviseur ben je ondernemend ingesteld en weet je met jouw communicatieve en verbindende vaardigheden interne- en externe samenwerkingen te bevorderen. Daarbij wordt een sterk analytisch vermogen gewaardeerd en ben je in staat zaken praktische aan te pakken wanneer daarom gevraagd wordt.
 • Je bent een nieuwsgierige adviseur die mensen met enthousiasme, ondernemerschap en een proactieve aanpak weet mee te krijgen in de gewenste ‘route’ naar een optimaal resultaat.
 • Tot slot weet je goed prioriteiten te stellen en voel je je verantwoordelijk voor een goed verloop van jouw projecten.

AANBOD
De functie biedt de mogelijkheid om je kennis en ervaring enerzijds te benutten en anderzijds uit te breiden door aan de slag te gaan met een reeks van uitdagende vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening. Je krijgt de vrijheid om je eigen werk te organiseren op een manier die bij jou past. Rothuizen Architecten investeert daarbij in de opleiding en ontwikkeling van haar medewerkers, bijvoorbeeld middels een gerichte opleiding ten aanzien van de Omgevingswet.

De functie is, afhankelijk van opleiding en ervaring, ingedeeld in schaal J t/m L (max € 4.967,- bruto obv 40 uur per week). Verder biedt Rothuizen Architecten uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: tijd- en plaats onafhankelijk werken,  reiskostenvergoeding, laptop en smartphone van de zaak (ook voor privé gebruik), 30 vakantiedagen (naar rato), een aantrekkelijke pensioenregeling, een interessante bonusregeling bij bovengemiddelde prestaties en een winstuitkering (vanaf het moment dat je één jaar in dienst bent). Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar voor 24-40 uur per week. Bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan.

Daarbij biedt Rothuizen Architecten een inspirerende werkomgeving in een voormalige bierbrouwerij (vestiging Breda) en een getransformeerde graansilo (vestiging Middelburg) en een sociale werksfeer met een actieve personeelsvereniging die leuke uitjes en borrels organiseert voor haar leden.

INTERESSE?
Voor vragen over de vacature, kun je contact opnemen met Irene Gijlstra via gir@rothuizen.eu of via 0118-653 759.