Nieuws

Bouw JRZC gestart, eerste palen zijn geboord! februari 11, 2021

Bouw gestart
De bouw van het Joint Research Center Zeeland in Middelburg is gestart. Het ontwerp is van Rothuizen Architecten en de realisatie is in handen van Rothuizen BouwMeesterPro. Deze week zijn de eerste palen van het nieuwe onderzoeksinstituut aan Het Groene Woud geboord. Onderzoekers en studenten van Scalda, HZ University of Applied Sciences en University College Roosevelt gaan straks -ook met andere partners- nauw samenwerken in de nieuwe innovatieve werkomgeving met onderzoekslaboratoria en practicumruimtes.

Samenwerken aan innovatie
In het JRCZ wordt straks gewerkt aan complexe vraagstukken die relevant zijn in een deltagebied als Zeeland. De onderzoeksthema’s sluiten nauw aan bij het DNA van Zeelandwater, energie en voedsel. De opgedane kennis kan toegepast worden in tal van bedrijven. Het JRCZ zorgt voor verbinding tussen de kennisinstellingen, researchfaciliteiten en het bedrijfsleven in de regio. Ook andere onderzoeksinstituten en bedrijven kunnen gebruik maken van de onderzoeksfaciliteiten. 

Joint Research Center Zeeland wordt middels de BouwMeesterPro-methode ontworpen en gerealiseerd.  In deze aanpak wordt op volledig transparante wijze een gebouw met een optimale prijs-kwaliteitverhouding gerealiseerd. BouwMeesterPro heeft daarin een centrale positie om het concept van de bouwopgave te bewaken en is risicodragend verantwoordelijk voor ontwerp, engineering en uitvoering. Gegarandeerd, binnen de afgesproken tijd, het budget en de kwaliteit.

 

Aanvullende informatie

  • De nieuwe artist impressions kunt u downloaden. Deze beelden kunnen gebruikt worden met de vermelding: Artist impression: Rothuizen Architecten en Adviseurs.
    N.B. In 2020 is er een nieuw gevelontwerp ontwikkeld, de gevelbekleding bestaat nu uit beplating in een vierkant raster. Oude artist impressions vervallen hiermee.
  • Lees ook het interview met Adri de Buck over de start van de bouw.
  • Uitgebreide informatie over het JRCZ is te vinden op deze website.
  • Het Joint Reserch Center Zeeland is een Campus Zeeland samenwerking. De HZ is projectleider van de nieuwbouw van het JRCZ.

Benieuwd hoe het er aan toe gaat op de bouw, kijk hier live mee: Webcam | HZ University of Applied Sciences
en meer informatie over onze BouwMeesterPro-methode lees je op www.bouwmeester.pro