Nieuws

Bureauexcursie 2022 juli 26, 2022

De bureauexcursie: een hele dag samen met alle collega’s van Rothuizen bijzondere projecten bezoeken. Onze reis ging van Zeeland, naar Brabant en zo richting Utrecht. We bezochten in Den Bosch de bouwplaats van de Bossche Vakschool, waar de bouwvakkers nog druk aan het werk waren! Onze collega’s Eefje en Ronja gaven uitleg over het project en we werden verrast door de plasticiteit van het metselwerk en de stoere houtconstructie.

Na een korte stop in Haverleij, dat er ook nu nog bijzonder uitziet in het groene landschap, reden we door naar Utrecht. We hebben vegetarisch geluncht in The Green House, hét circulaire paviljoen naast het station. Vanuit daar zijn we dwars door de binnenstad van Utrecht naar de Domtoren gelopen. Nadat we ons hadden voorzien van bouwhelmen en schoenen met stalen neuzen mochten we met de bouwlift 100 meter omhoog! Karlijn en Erik-Jan onze restauratiearchitecten hebben vol passie verteld over de restauratie van de Domtoren. Ze lieten ons de verschillende steensoorten en diverse werkwijzen van de restauratie zien en tussendoor genoten we van het schitterende uitzicht!

Met een borrel aan de voet van de Dom, diner aan de gracht en bijpraten met collega’s over de vakantieplannen en ons fantastische vak, was het een geslaagde dag. Op naar volgend jaar!!