Nieuws

Herbestemming voor Machinefabriek Vlissingen september 10, 2018

Taco Tuinhof
Architect

Op het Scheldeterrein in Vlissingen zijn de afgelopen jaren diverse panden gesloopt, met uitzondering van de Timmerfabriek, Machinefabriek, de Verbandkamer en de Zware Plaatwerkerij. Voor alle panden, behalve de Machinefabriek, is inmiddels een duurzame herbestemming gevonden. Het is ook voor de Machinefabriek een uitdaging een duurzame herbestemming te vinden waardoor het gebouw een definitieve invulling krijgt voor de komende jaren. Doel is wel dat het gebouw als industrieel erfgoed behouden blijft.

 

Authenticiteit

“Een opdracht die Rothuizen op het lijf geschreven is”, stelt Taco Tuinhof die als architect bij dit project betrokken is. “De Machinefabriek is een bekend pand dat tekenend is voor het industriegebied waarin het zich bevindt. De buitengevel van het gebouw moet zo industrieel en ongewijzigd mogelijk blijven.” Tuinhof pleit dan ook voor restauratie van alleen het absoluut noodzakelijke om zo de authenticiteit van het gebouw in stand te houden.

De Machinefabriek is een bekend pand dat tekenend is voor het industriegebied waarin het zich bevindt. De buitengevel van het gebouw moet zo industrieel en ongewijzigd mogelijk blijven. - Rothuizen Taco Tuinhof

Herbestemming

Rothuizen is inmiddels exclusiviteit verleend om het initiële herbestemmingsplan verder uit te werken. Dit doen wij in samenwerking met Bouwgroep Peters, Vastgoed Dekker, IBB projectontwikkeling en Team Concepts. Na de beoordeling van het herbestemmingsplan wordt door Gemeente Vlissingen besloten of het plan tot uitvoer wordt gebracht.