Nieuws

Het voorontwerp voor de Bierkaai te Hulst is afgerond maart 21, 2019

Eefje Rikhof
Architect - partner

Afgelopen maanden hebben we gewerkt aan het voorontwerp voor appartementen en semi-commerciële zorgfuncties in Hulst. Het plan kenmerkt zich door drie verschillende bouwvolumes met kap, die zorgvuldig zijn ingepast naast de stadswal van het historische stadscentrum van Hulst.

 

Projectbeschrijving

In opdracht van Carédo Comfortwonen heeft Rothuizen 3 appartementengebouwen ontworpen. De levensloopbestendige appartementen zijn van verschillende grootte en hebben uitzicht op de stadswal en op de Bierkaai in het centrum van Hulst. De drie gebouwen zijn in hun materialisering familie van elkaar, de variatie ontstaat door kaprichtingen, dakkapellen en details in het metselwerk. De bergingen en verbindingsgangen tussen de gebouwen zijn onderdeel van het groene landschap. Daarbij maken we slim gebruik van de hoogteverschillen binnen het terrein en zorgen we er tegelijkertijd voor dat de stadswal haar vorm behoudt.

 

Aan de slag met het definitief ontwerp

De komende periode gaan we ons bezig houden met de uitwerking van het definitief ontwerp en de bestemmingsplanprocedure.