Nieuws

Project Rothuizen genomineerd voor BLAStprijs februari 28, 2019

Pierre Maas
Architect - partner

We zijn trots om te melden dat Rothuizen genomineerd is voor de BLAStprijs met het nieuwbouwproject zorgcentrum Lage Kant.

De BLAStprijs is een Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw. Dit is een initiatief van het Bredase architectuurplatform BLASt ondersteund door de gemeente Breda.

 

Projectbeschrijving

Aan de rand van Brabantpark stonden voorheen vier verouderde bouwblokken met sociale huurwoningen. Voor Wonenbreburg en Stichting De Leystroom ontwierp Rothuizen in de bestaande structuur een nieuw fris plan. Verpleeghuis De Leystroom en zestien sociale huurappartementen zijn ondergebracht in vier ‘evenwijdige’ bouwdelen die verankerd liggen in het landschapsplan en zoveel mogelijk de contouren van de voormalige bebouwing volgen.

Voor  de gemeente Breda was het belangrijk dat de nieuwe locatie open en transparant zou blijven. Voor het straatbeeld was het niet wenselijk dat er een groot, kolossaal complex staat. Je wilt tussen de gebouwen door kunnen kijken en zo een connectie houden met de omliggende woonwijk. Dit is opgelost door de woonstroken met elkaar te verbinden door middel van glazen doorgangen.

Pierre Maas – architect en partner Rothuizen – over dit project:

“ Wat dit project bijzonder maakt is dat we landschappelijke invulling hebben kunnen geven aan een grootschalig project op een klein landschap. Hierdoor hebben we een mooie leefomgeving weten te creëren voor hulpbehoevende senioren uit onze samenleving. Ik ben dan ook erg trots op ons team dat we zo’n mooi resultaat hebben neergezet. ”

De BLAStprijs wordt uitgereikt op woensdag 27 maart in het Stedelijk Museum Breda om 20:00 uur