Nieuws

31 comfortabele nieuwbouwappartementen te Goes February 12, 2019

Albert-Jan Snijders
Architect

Op de plek waar nu nog het voormalige GAK-kantoor staat, ontwerpt Rothuizen voor Carédo Comfortwonen een nieuw woongebouw. De locatie aan de Van de Spiegelstraat ligt direct naast de monumentale villa waarin ooit de muziekschool was gevestigd.

 

Voorontwerp comfortappartementen

In de nieuwbouw komen 31 ruime comfortappartementen voor 50-plussers, waar indien nodig alle mogelijke vormen van zorg geleverd kunnen worden. Op de begane grond komen direct aan de straat enkele maatschappelijke en paramedische functies. Wat meer in de luwte en rondom een afgeschermde binnentuin komt een groepswoning voor negen bewoners met dementie.

In overleg met de gemeente Goes zijn eerst de gewenste contouren van de nieuwbouw bepaald. Belangrijk hierbij was de verhouding ten opzichte van de muziekschool en het profiel van de Van de Spiegelstraat. Dit heeft geresulteerd in een bouwmassa van zes bouwlagen. Om de goothoogte te beperken zijn de bovenste twee ondergebracht achter een steile kap. De riante balkons en terrassen worden gebruikt om het gebouw visueel op te delen in kleinere blokken om een prettige schaal voor dit deel van de Van de Spiegelstraat te krijgen.

Het voorontwerp is positief ontvangen door de monumentencommissie en inmiddels wordt er hard gewerkt om zo snel mogelijk de omgevingsvergunning aan te kunnen vragen.