Nieuws

Ontwerp integraal KindCentrum te Kloetinge enthousiast ontvangen mei 16, 2017

Op dinsdag 9 mei is het ontwerp voor het Integraal KindCentrum te Kloetinge enthousiast ontvangen door omwonenden, ouders, medewerkers en andere belanghebbende. Het Definitief Ontwerp wordt op dit moment uitgewerkt. De bouw zal eind 2017 starten.

Het ontwerp kenmerkt zich door een metselwerk plint met houten volumes die in schaal en maat aansluiten bij de omringende wijk. De lessenaarsdaken brengen daglicht tot diep in het gebouw en worden gebruikt voor zonnepanelen. Door het lichte metselwerk en de verticale houten geveldelen wordt het een licht gebouw in het groen.

Op de plek van de oude kleuterschool, aan de Zomerweg in Kloetinge, zal het nieuwe IKC komen te staan. De nieuwbouw wordt omringd door groen en vormt de beëindiging van het groene lint door het dorp. Middels een sterke (pedagogisch) inhoudelijke leerlijn en ruimtelijke samenwerking tussen KIBEO en de Kloetingseschool wordt het IKC een plek om te spelen en te leren voor alle kinderen tussen de 0 en 12 jaar. De lokalen en de groepsruimtes liggen rondom grote centrale onderwijsruimtes. Deze ‘pleinen’ worden gebruikt voor individueel onderwijs en centrale activiteiten binnen het IKC en de BSO