Nieuws

Rondleiding door de Leystroom juni 22, 2017

Op 10 maart 2017 vond de officiĆ«le opening plaats van het verpleeghuisĀ De Leystroom. En daarom was het hoogtijd voor een rondleiding!

Donderdag 15 juni hebben de medewerkers van Rothuizen deze rondleiding gekregen door verpleeghuis De Leystroom aan de Lage Kant 60 in Breda.

In twee groepen werden de medewerkers van Rothuizen rondgeleid door het verpleeghuis, de ene groep ging mee met Vicky van Kuijk, manager Kwaliteit en Beleid bij Stichting De Leystroom. De andere groep ging mee met collega en architect van dit project Albert-Jan Snijders.

Het nieuwe verpleeghuis bestaat uit drie bouwdelen die met glazen gangen met elkaar verbonden worden. De glazen gangen vormen een rondloop langs de besloten binnentuin. Via deze glazen gangen werden de twee groepen naar de verschillende woongroepen geleid. Elke woongroep heeft een unieke woonkamer, ingericht door Fraai Projecten. De woonkamers zijn zo ingericht dat ze aansluiten bij de namen van de woongroepen zoals woongroep De Faam en woongroep de Boerderij

De rondleiding werd afgesloten met een hapje en drankje in het jungle thema ingerichte buurthuis.

Rothuizen heeft in opdracht van WonenBreburg voor dit project het stedenbouwkundig plan ontwikkeld, het ontwerptraject van voorontwerp tot en met uitvoeringstekeningen verzorgd en tijdens de uitvoering de esthetische begeleiding gedaan.