Nieuws

Prijsuitreiking BLAStprijs 2019 april 8, 2019

Op 27 maart jl. was de uitreiking van de BLAStprijs 2019, een initiatief van het lokale architectuurplatform BLASt (Breda, Landschap, Architectuur, Stedenbouw). Het door Rothuizen ontworpen project Lage Kant Breda met verpleeghuis De Leystroom en 16 appartementen van WonenBreburg was genomineerd in de categorie XL-projecten.

Hoewel de prijs naar Het Gebiedsperspectief Havenkwartier van de gemeente Breda ging, spraken zowel de jury als velen van de aanwezigen grote waardering uit voor de ruimtelijke en architectonische kwaliteit van project Lage Kant.

Uit het juryrapport: ‘De jury vindt de kwaliteit van het plan uitzonderlijk; het project straalt een soort huiselijkheid uit, die goed past bij een zorginstelling. Het is te prijzen dat de ontwerper, de zorginstelling en de woningstichting (de opdrachtgever) hun nek hebben uitgestoken. Architectuur en maatschappelijk belang gaan hier hand in hand.’

Een beoordeling die naadloos aansluit bij de visie die Rothuizen heeft op dit soort opgaven en een goede stimulans om deze door te zetten in volgende projecten.