Duurzaamheid

Project uitgelicht – Kantoorgebouw Beveland Wonen augustus 30, 2022

In 2021 is project Beveland Wonen opgeleverd. Rothuizen kreeg de opdracht om van het voormalige Rabobank kantoor te Goes een ruimtelijk en uitnodigend gebouw te maken waar alle medewerkers van Beveland Wonen comfortabel kunnen werken en elkaar als vanzelfsprekend ontmoeten.

Het nieuwe kantoor kenmerkt zich door openheid en transparantie. Collega’s weten elkaar gemakkelijk te vinden door de aangebrachte loop- en zichtlijnen.

Beveland Wonen zet vanuit haar maatschappelijk rol hoog in op duurzaamheid. De lat voor de eigen huisvesting lag dan ook hoog: het gebouw is energiezuinig en door de circulaire aanpak is er maximaal ingezet op het behoud van waarde. Uit het oorspronkelijke Rabobank gebouw zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt waaronder kozijnen, deuren, plafonds, installaties en op maat gemaakte kasten. Het grootste deel van het meubilair is afkomstig uit een vorig kantoorpand van Beveland Wonen. Maar er is ook materiaal toegepast uit de eigen woningvoorraad. Voor de houten bekleding van de entreehal is 10 kilometer aan sloophout uit huurwoningen van Beveland Wonen gebruikt. Bezoekers worden ontvangen in een sfeervolle entree waarin de toepassing van hergebruikt lokaal materiaal direct zichtbaar is.