Nieuwbouwlocatie sportopleiding Goes

CIOS is een opleidingsinstituut voor sportopleiders. Hier wordt onderwijs aangeboden aan mensen die vakmatig en deskundig les en leiding willen gaan geven aan sport- en bewegingsactiviteiten voor jong en oud, gezond, met of zonder handicap.

Het gebouw kenmerkt zich door de uitgesproken gevel. Het ontwerp is een reflectie van sport en beweging. Op de lamellen zijn sportafbeeldingen te zien die de functie van het gebouw verbeelden. Deze gedachte is ook doorgetrokken in het interieur. Daar zien we veel groen en zowel open ruimten als ‘sportkooien’.

De vijf gevelprints zijn speciaal ontworpen voor deze sportopleiding. De prints zijn opgebouwd uit fotografische beelden die zijn geabstraheerd tot stroken kleurblokken. Hierdoor ontstaat in eerste instantie een kleurrijk geheel. Pas vanaf een afstand en vanuit de juiste hoek wordt het grotere geheel gewaar. Op de zuid-, west- en oostgevel komen de onderdelen uit de triatlon aan bod als verbeelding van doorzettings- en uithoudingsvermogen. Op de noordzijde hebben twee beelden van tennissers rond de hoofdingang de functie van poortwachters.

Specificaties

Opdrachtgever Scalda
Plaats Goes
Oppervlakte 2.800 m2
Ontwerp 2007
Realisatie 2008-2009
Oplevering 2009
Bouwkosten € 3.800.000
Partners Gevelprint: Andra Küpers, interieurarchitect: DSA Rotterdam
Projectteam Dick Schuit, Evert-Jan Akershoek, Adri Alewijnse en Ben Westenburger