Studentenhuisvesting Middelburg Middelburg

Al in 2015 zijn we begonnen met de eerste schetsen voor studentenhuisvesting op de zeer smalle strook aan het spoor en langs het kanaal door Walcheren.  De eerste studies zijn gemaakt op basis van container woningen, maar uiteindelijk is ,met de komst van Woongoed Middelburg als opdrachtgever, de opgave veranderd in 129 tweekamer appartementen voor ongeveer 250 studenten.

Het ontwerp volgt de contouren van het stedenbouwkundig plan dat in 2000 door bureau Palmboom  van de Bout was ontworpen binnen het masterplan Middelburg 2030 van Riek Bakker dat uitgaat van 8 bouwlagen bij de Schroebrug en in drie bouwblokjes verspringend, eindigt met 4 bouwlagen bij het station.

Bijzondere uitdagingen waren de veiligheidssituatie nabij het spoor, de wet geluidshinder en de krappe parkeersituatie.

Specificaties

Plaats Middelburg
Opdrachtgever Woongoed Middelburg
Ontwerp 2015-2020
Realisatie 2020-2022
Bruto Vloeroppervlakte 8405 m²
Functie wonen
Team Taco Tuinhof, Kees de Jonge, Albert-Jan Snijders, Daco van Houte, Sjoerd de Nooijer

De gevel aan de kanaalzijde bestaat uit metselwerk kaders die, met subtiele patroon en kleurveranderingen, een wisselende verschijningsvorm geven aan de totale wand met 234 dezelfde ramen. De kleurstelling heeft het “DNA van Middelburg” als basis, gerelateerd aan het rijke verleden, bestaande uit brons, zilver en messing tinten. Bij de gevel met de galerijen aan de zuidkant is het gemetselde kader ingevuld met een regelmatig patroon van zonnepanelen.

Op basis van het Definitief Ontwerp en een specificatiedocument is van Wijnen als engineer & build aannemer geselecteerd. De selectie documenten zijn ook door Rothuizen opgesteld in samenwerking met Justion advocaten.