Nieuw kantoor voor Waterschap Scheldestromen Waterschap Scheldestromen, Middelburg

In het nieuwe kantoor van Waterschap Scheldestromen is een open kantoorconcept met persoonsgebonden werkplekken gerealiseerd. De vergaderruimten en de concentratiewerkplekken zijn ondergebracht in losse gesloten “hutten” die de overgang bepalen tussen de zones met open werkplekken en de verkeersstromen rondom een grote vide. Deze vide met lichtkap maakt het mogelijk om ook in het hart van het gebouw werkplekken te realiseren.

Duurzaam Bouwen was voor het Waterschap Scheldestromen een belangrijk thema, dat tot uiting gebracht moest worden in het nieuwe kantoorgebouw. Hoge raamopeningen in de gevel voor meer lichtopbrengst en het vermijden van uitlogende bouwmetalen zijn enkele van de bouwkundige maatregelen. Ook is warmte/koude opslag in de bodemtoegepast en wordt regenwater gebruik voor toiletspoeling. De armaturen zijn daglicht gestuurd. De zonnecellen in de glaskap zorgen voor de opwekking van “groene”stroom en zijn als voorbeeldproject ingebracht door het nutsbedrijf.

Specificaties

Plaats Middelburg
Opdrachtgever Waterschap Scheldestromen
Ontwerp 2000
Realisatie 2004
Bruto vloeroppervlakte 12.000 m²
Functie Kantoorpand
Team Taco Tuinhof, Dick Schuit