Nieuws

Verbouwing van het Admiraal de Ruyter ziekenhuis in volle gang november 30, 2016

Eva Lievense
Medewerker bureauondersteuning

De verbouwing van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen is in volle gang! Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen verzorgt de bouwregie van dit mooie project dat voor een groot deel door publieke gelden gerenoveerd wordt.

De eerste fase bestaande uit renovatie werkzaamheden is afgerond. Ook is een loungeruimte bij de OK-afdeling gerealiseerd. Na de zomervakantie is begonnen aan fase twee. Deze fase wordt uitgevoerd rechts van de nieuwe hoofdentree, op de begane grond en op de 1e verdieping. Het nieuwe laboratorium is inmiddels in gebruik genomen. Op dit moment is de interne sloop nagenoeg gereed. Nu wordt onder andere gewerkt aan de inbouw van de huisartsenpraktijk, een mama-polikliniek en aan de nieuwe logistiek.

Aan de voorzijde is gestart met het verwijderen van de oude kozijnen, het opmetselen van een nieuwe gevel en met het herstel van het bestaande gevelmetselwerk.

Tijdens de renovatie blijft het ziekenhuis volop in bedrijf. Poliklinieken gaan gefaseerd over naar hun nieuwe plek. Begin 2017 moet de renovatie helemaal afgerond zijn.