Nieuws

Verkoop residentie Antonius gestart! oktober 31, 2019

Trots melden wij dat de verkoop van residentie Antonius is gestart!

Onder grote belangstelling vond op 24 oktober jl. de verkoopbijeenkomst van residentie Antonius te Etten-Leur plaats. Dit voor Etten-Leur karakteristieke gemeentelijke monument is begin vorige eeuw gebouwd als gasthuis, maar is al snel daarna in gebruik genomen als psychiatrische inrichting. In opdracht van de Nederlandse Bouw Unie heeft Rothuizen twintig appartementen in dit monument ontworpen, die variëren in grootte van 80 m2 tot circa 160 m2. Een uitdagende puzzel met inachtname van de monumentale status van het gebouw.

De vele belangstellenden bij de bijeenkomst zijn rondgeleid door onze collega’s en de architecten van het plan: Pierre Maas en Albert-jan Snijders. Dit bijzondere project maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Hooghuys-terrein van GGz-Breburg tot Van Bergenpark met ruim tweehonderd woningen. De huidige groenstructuur aan het Van Bergenplein wordt doorgezet rondom de residentie, waardoor deze volledig in een park komt te liggen.

De voorzijde van het gebouw heeft de hoogste monumentale waarde. Hier wordt de gevel alleen gerestaureerd en voorzien van enkele noodzakelijke toegangen tot de woningterrassen op de begane grond. Boven de centrale onderdoorgang, die eind vorige eeuw is gemaakt, worden enkele grote balkons aangebracht voor de woningen op de verdiepingen. Er worden nieuwe dakkapellen en grote balkons toegevoegd aan de zij- en achterkant van het pand. De oorspronkelijke gebouwstructuur wordt aan de achterzijde weer beter zichtbaar gemaakt door later aangebracht metselwerk te vervangen door glazen puien met daarachter de nieuwe inpandige galerij. Op de bovenste verdieping wordt over de hele lengte van de achtergevel een open galerij met balkons toegevoegd voor de woningen in de kap.

Interesse in één van de woningen? Zie www.vanbergenpark.nl