Centraal bureau Groenhuysen Roosendaal

Licht en transparantie, rustige basiskleuren met een enkel kleuraccent, hout als warm verbindend element, sfeervolle verlichtingsaccenten en een ‘sobere’ functionele vormgeving zijn door Stichting
Groenhuysen, zorginstelling voor ouderen, als kernwoorden geformuleerd voor het concept. Tezamen met Marijn de Kok interieurarchitect is dit project ontwikkeld.

Het bestaande kantoorinterieur bestaat voornamelijk uit een cellenstructuur van systeemwanden. Deze wanden zijn in de loop der jaren al diverse malen verplaatst en dat heeft zijn sporen nagelaten. Om budgettaire reden is besloten om op de eerste en tweede verdieping de bestaande structuur, systeemwanden, plafonds en installaties, zoveel mogelijk te behouden. Door in de gangen nieuwe glazen wanden toe te passen, is geprobeerd zoveel mogelijk aan de uitgangspunten voor licht en transparantie te voldoen. Enkele bestaande ‘bouwkundige’ wanden zoals de kalkzandsteenwand in de as van de hoofdentree (en op de verdiepingen) zijn verwijderd om de beleving van ruimte en licht te vergroten en om een optimale routing te creëren. De wens om op de begane grond de Groenhuysen Plaza te realiseren, had tot gevolg dat de bestaande kantine/keuken op de tweede verdieping is verwijderd en een nieuwe keuken inclusief alle voorzieningen op de begane grond is geplaatst.

Specificaties

Plaats Roosendaal
Opdrachtgever Stichting Groenhuysen
Ontwerp 2012
Realisatie 2013
Bruto Vloeroppervlakte 3.200 m²
Functie Kantoor
Team Dick Schuit, Kees Hoebeke, Evert Jan Akershoek, Adri Alwijnse