De Kamperduinen Kamperland

Na een brand waarbij de bestaande sauna’s volledig waren verwoest is er voor het hotel De Kamperduinen in zeer korte tijd een ambitieus ontwerp gerealiseerd voor een nieuw thermencomplex inclusief relaxtuin. Het restaurant is volledig gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe uitbouw. De entree met ontvangstlobby is eveneens volledig gerenoveerd inclusief een nieuwe luifel.

Rothuizen is verantwoordelijk voor het ontwerp dat in nauwe samenwerking is gemaakt met opdrachtgever Jerry van Zuilen van de Amadore Groep en interieurarchitect Ferry Tabeling. Gedurende het gehele traject heeft Rothuizen de door Roggeband Bouw uitgevoerde realisatie begeleid.

Thermen
In het ontwerp van de thermen is gebruik gemaakt van een slimme positionering van de verschillende saunaruimten. Daartussen meandert de ruimte waar met behulp van de baden en niveauverschillen meerdere sferen zijn gecreëerd. Het centraal gelegen Caldarium vormt het doorwaardbare middelpunt. Een combinatie van luxe tegels, mozaïek en stucwerk geeft het geheel een luxe uitstraling. Het bijzondere plafond van houten lamellen, waarin tevens de verlichting is geïntegreerd maken het tot één bijzonder geheel. De indeling en uitstraling van de afzonderlijke sauna-ruimten is gemaakt in samenwerking met Wellzijn.

Bij binnenkomst, vanuit de entree in het hart van het hotel, geeft de opeenvolging van de ruimtes de thermen een intiem en geborgen karakter. De ruimte begeleidt je naar buiten toe en daar opent het ontwerp zich aan de achterzijde. Op die plek ligt de grote loungeruimte met whirlpool en zwembad dat van binnen naar buiten doorloopt. De volledig te openen glazen vouwpui biedt een panorama op de tuin. Een groot buitenbad met rondom verschillende terrassen doorkruist de tuin. Met vier buitensauna’s, een douchegrot en het getransformeerde tuinhuis met massageruimten is er in de tuin een grote variatie aan ontspanningsmogelijkheden gerealiseerd terwijl het geheel een rustige en open uitstraling heeft.

Specificaties

Plaats Kamperland
Opdrachtgever Amadore Groep
Ontwerp 2019
Realisatie 2019
Bruto Vloeroppervlakte 1.330 m²
Funcie Horeca
Team Taco Tuinhof, Kevin van der Weijden, Kees de Jonge, Lennart van der Torren, Lies Bekkenkamp

Luifel
De gerenoveerde entree wordt van buiten zichtbaar door de nieuwe luifel. Golvende houten lamellen begeleiden de gasten naar binnen. Rechtstreeks vanuit het 3D-model zijn de contouren van de lamellen door Roggeband Bouw gebruikt om de doorlopend golvende vorm te realiseren. Door gebruik te maken van de constructie van de voormalige luifel is er efficiënt een nieuwe entree gerealiseerd met een frisse uitstraling.