De Vaandel Zuid Heerhugowaard

Door gewijzigde vraag naar bedrijfskavels heeft de gemeente Heerhugowaard besloten een deel van het bedrijventerrein ‘De Vaandel’ om te zetten naar gemengd stedelijk gebied. Door de gunstige ligging in de stad dienen zich diverse initiatieven op het gebied van onderwijs, zorg, wonen en horeca aan. Samen met de gemeente en de toekomstige gebruikers hebben we de komende transformatie vastgelegd in een masterplan.

Eén van de initiatieven betreft Waaranders: een woon-zorgconcept vormgegeven als groene, inclusieve woonbuurt. Hier kunnen jongeren en ouderen, mensen met en zonder beperking, gebruik maken van gezamenlijke faciliteiten. Een groen en eetbaar landschap vormt de basis van de buurt. Samen met Cittanova en de gemeente is het concept verder uitgewerkt, passend binnen de uitgangspunten van het masterplan.

Voor het oostelijk deel van de locatie hebben we de ontwikkelmogelijkheden vastgelegd in een flexibel bestemmingsplan met bijbehorend beeldkwaliteitplan. Op dit moment werken we het westelijk deel verder uit.

Specificaties

Plaats Heerhugowaard
Opdrachtgever Gemeente Heerhugowaard en Cittanova
Project Masterplan, stedenbouwkundig plan, bestemmingsplan, beeldkwaliteitplan
Jaar 2016-heden
Opgave Woningbouw, onderwijs en zorgvoorzieningen
Team Ernst-Jan Pals en Manon Frankhuizen