Herinrichting Wiekendael Groenhuysen, Roosendaal

In opdracht van Groenhuysen heeft Rothuizen met de BouwMeesterPro-methode de herinrichting van de bestaande locatie van het regionaal behandelcentrum Wiekendael gerealiseerd. Daarnaast werd de bestaande locatie uitgebreid met nieuwbouw voor de afdeling Parkinson. Het doel was om een regionaal behandel-, zorg- en wooncentrum te maken voor ouderen met een specifieke zorgvraag. Flexibiliteit, kleinschaligheid en een sfeervol thuisgevoel waren hierbij belangrijke randvoorwaarden.

De zorgvisie van de opdrachtgever Groenhuysen, het ruimteprogramma, de planning, het budget, de gewenste technische kwaliteit, flexibiliteit en ambities op het gebied van duurzaamheid waren essentieel om het project met een optimale prijs-/kwaliteitverhouding te realiseren.

 

Specificaties

Plaats Roosendaal
Opdrachtgever Groenhuysen
Realisatie 2016
Functie Wonen en Zorg
Projectteam Evert Jan Akershoek, Dick Schuit, Sjoerd de Nooijer, Sven de Kam, Niels Coppoolse en Pierre Maas

Rothuizen was verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de uitvoering van het totale project.

Bouwdeel X omvat de geplande nieuwbouw in twee bouwlagen en bevat naast een inpandig trappenhuis twee vluchttrappen en een lift. De verpleegafdeling bevat twee- en eenpersoonskamers, een gemeenschappelijke woon- en eetkamer en enkele algemene ruimtes.

Voor de integrale afstemming tussen de verschillende disciplines zoals constructie, bouwkundige werken en installaties is er vanaf de ontwerpfase tot en met de overdracht van het werk gebruik gemaakt van een Revit model.

De uitdaging was om de gebouwen op de locatie Wiekendael geschikt te maken voor een capaciteit van minimaal 152 bedden. Dit was inclusief een nieuw te realiseren afdeling voor Parkinsonpatiƫnten met een capaciteit van circa 24 bedden. - Projectmanager BouwMeesterPro Evert Jan Akershoek

 

Door de goed vooraf opgestelde logistieke planning, de continue onderlinge afstemming met de opdrachtgever en toeleveranciers Ć©n door het project in vijf fases uit te voeren is het verzorgingstehuis gedurende de uitvoering van het project steeds in gebruik gebleven.

Voor het verduidelijken van het uitvoeringsproces en het inplannen van interne verhuizingen door de opdrachtgever is er gebruik gemaakt van het faseringsplan van BouwMeesterPro, welke continu gedurende het proces werd geactualiseerd.